Arabica en Robusta 11 mei 2023 Koffiebessen groeien net zoals hop en druiven aan planten en bestaan in allerlei variëteiten. Temperatuur, zonuren, regenval, windpatroon, hoogtemeters en bodem bepalen ook hier grotendeels het smaakp... arabica robusta Lees meer
Wat is er speciaal aan 'Specialty koffie'? 11 mei 2023 Specialty koffie wordt met de grootste zorg geproduceerd. Elke stap in het productieproces is cruciaal. En net zoals in de wijnbouw speelt de variëteit van de koffieplant en het terroir daarin een gro... specialty koffie Lees meer
De juiste maalgraad kiezen 11 mei 2023 De beste koffie zet je met vers gemalen specialty koffiebonen. Gemalen koffie is maar beperkt houdbaar omdat de aroma’s zeer vluchtig zijn. Daarom is het aangewezen om je bonen te malen vlak voordat j... maalgraad specialty koffie tips & tricks Lees meer
Espresso 11 mei 2023 Espresso Espresso is een koffie die gezet wordt door een kleine hoeveelheid bijna kokend water, onder hoge druk, door fijn gemalen koffie te persen. Over het algemeen is espresso “dikker” dan koffie d... espresso Lees meer
Decafeïne 11 mei 2023 Waar komt deca vandaan Ontstaan De geschiedenis van gedecafeïneerde koffie brengt ons naar het begin van de 20ste eeuw. Ludwig Roselius, een Duitse handelaar uit Bremen, ontving een lading koffie die ... Deca Lees meer