Wat is 'Slow' coffee? 11 mei 2023 Monx De term slow coffee kom je steeds vaker tegen. Zowel online als op de kaart in bijna elke koffiebar. Maar wat bedoelt men daar nu eigenlijk mee? Ritueel en smaak Zoals het woord zelf zegt, gaat het ov... filterkoffie slow coffee Lees meer
In 5 stappen je volautomatisch koffietoestel afstellen 11 mei 2023 Monx Een volautomatisch koffietoestel correct afstellen Je beschikt over een volautomatisch koffietoestel dat zelf de koffiebonen maalt? Ingebouwd in je keuken of als blikvanger op het aanrecht? En met een... maalgraad tips & tricks Lees meer
Mooie glanzende koffiebonen? 11 mei 2023 Monx Mooie glanzende koffiebonen? Beter niet… Je kent ze ongetwijfeld: de reclames op TV waar de meesterbrander goedkeurend aan de vers gebrande koffiebonen ruikt, en instemmend knikt bij het proeven ervan... koffiebonen tips & tricks Lees meer
Waarom zijn verse koffiebonen beter dan capsules? 11 mei 2023 Monx Koffiebonen of cups? “ Cups zijn gemakkelijk en je kan per tas van smaak wisselen ,” horen we vaak. Klopt! Maar hiermee is dan ook alles gezegd over koffiecups of capsules. Wij geven je graag enkele r... koffiebonen koffiecups Lees meer
Direct trade 11 mei 2023 Monx Wat is Direct Trade en waarom wordt iedereen hier beter van? Een transparant aankoopbeleid met enkel traceerbare grondstoffen is een belangrijk deel van onze werking. Daarom vermelden wij op onze verp... direct trade Lees meer
De herkomst van koffie en Monx 11 mei 2023 Monx Misschien hoorde je al van de mythe van Khaldi, een Ethiopische geitenhoeder die dag en nacht bij zijn kudde woonde? Op een nacht merkte hij dat zijn dieren de slaap niet konden vatten, erg rusteloos ... Jemen Khaldi Mokka Lees meer
Arabica en Robusta 11 mei 2023 Monx Koffiebessen groeien net zoals hop en druiven aan planten en bestaan in allerlei variëteiten. Temperatuur, zonuren, regenval, windpatroon, hoogtemeters en bodem bepalen ook hier grotendeels het smaakp... arabica robusta Lees meer
Wat is er speciaal aan 'Specialty koffie'? 11 mei 2023 Monx Specialty koffie wordt met de grootste zorg geproduceerd. Elke stap in het productieproces is cruciaal. En net zoals in de wijnbouw speelt de variëteit van de koffieplant en het terroir daarin een gro... specialty koffie Lees meer
De juiste maalgraad kiezen 11 mei 2023 Monx De beste koffie zet je met vers gemalen specialty koffiebonen. Gemalen koffie is maar beperkt houdbaar omdat de aroma’s zeer vluchtig zijn. Daarom is het aangewezen om je bonen te malen vlak voordat j... maalgraad specialty koffie tips & tricks Lees meer
Espresso 11 mei 2023 Monx Espresso Espresso is een koffie die gezet wordt door een kleine hoeveelheid bijna kokend water, onder hoge druk, door fijn gemalen koffie te persen. Over het algemeen is espresso “dikker” dan koffie d... espresso Lees meer
Decafeïne 11 mei 2023 Monx Waar komt deca vandaan Ontstaan De geschiedenis van gedecafeïneerde koffie brengt ons naar het begin van de 20ste eeuw. Ludwig Roselius, een Duitse handelaar uit Bremen, ontving een lading koffie die ... Deca Lees meer